A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

A híres limonádé-diéta – fogyj 9 kilót 10 nap alatt


A limonádé kúrát Stanley Burroughs „találta fel” 50 évvel ezelőtt. Akkor még gyors és alapos méregtelenítőnek tekintették, és főként azok számára volt javasolt, akik zsíros, egészségtelen ételeket fogyasztottak, nem sportoltak, és inkább ülőmunkát végeztek.


Miután egyre többen alkalmazni kezdték, rájöttek, hogy a kúrának több egyéb hatásai is jelentkezik, mint például javítja a depressziót, energiával lát el, csillapítja a krónikus fájdalmakat, fogyaszt és fiatalítja a bőrt.

Előnyei:
– alapos méregtelenítés,
– antioxidáns hatások,
– gyors fogyás.
Hátránya:
– nehezen betartható.

A doki idejében, a méregtelenítő kúra nem tartott tovább három napnál, és sovány személyeknek sem ajánlották. Később azonban, amikor a pluszkilóktól való megszabadulást is a limonádé-kúra javára írták, 10 napra tolódott ki. Akkor vált igazán híressé a „recept”, amikor Beyonce bejelentette, mindössze 10 nap alatt 9 kilótól szabadult meg a limonádé segítségével.

De miből is áll a limonádé-kúra? A kilók lefaragásának érdekében, csakis limonádét szabad fogyasztanod, naponta 6 adaggal, 10 nap leforgása alatt. Az italt a következőképpen kell elkészítened:

- 2 evőkanál frissen csavart citromlé,
- 2 evőkanál természetes juharszirup, B fokozatú,
- egy késhegynyi vörösbors,
- 300 milliliter szűrt vagy sima víz.

10 nap után fokozatosan vissza kell vezetned a többi élelmet is az étrendedbe. Kezdetben zöldségleveseket, aztán friss zöldséget és gyümölcsöt, végül húst, édességeket és zsírokat is fogyaszthatsz. A diéta alatt nem tanácsos sportolni, mivel a szervezet nem tudná előteremteni a kellő mennyiségű energiát a mozgáshoz, így akár el is ájulhatsz. Mi több, mivel a kúra alatt a szervezeted nem jut a megszokott mennyiségű táplálékhoz, magából szívja ki a szükséges adagot, és mivel a sport tovább fokozza a fehérjére való étvágyat, annak lebontása a szervezetben ezáltal fokozódik, így egészségügyi problémák is adódhatnak.

A szakértők nem tanácsolják a limonádé-kúrát. Mivel a diéta rendkívül kalóriaszegény, és gyorsan szabadít meg a felesleges súlytól, az orvosok és a táplálkozási szakértők azt tartják, egészségtelen. Szerintük a szervezetnek megvan az öntisztító funkciója, amelyért elsősorban a máj a felelős. Továbbá, kutatások sem mutatták ki a kúra méregtelenítő erényeit. És ez még nem minden: a nagy mennyiségű citromsav árthat az emésztőrendszernek, gyomorbántalmakat is okozhat, és felboríthatja a bélflórát, elpusztítva a „jó” baktériumokat. A szakemberek azt állítják, mivel a kúra alatt vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék sem jutnak be a szervezetbe, azt a tartalékokból fogja megvonni tőlünk a testünk – elsősorban az izmainkat építi le, a fehérjehiány miatt. Így tehát, nem a zsírokat „olvasztja”, hanem az izomrendszert, ami szintén nem előnyös.

A fehérjék egyéb hormonok termelődésében is szerepet játszanak, valamint az immunrendszert, a sejtek szerkezetét és a DNS-RNS páros normális működését is elősegítik. Ezzel a diétával valamennyi funkciónak ártunk. A zűrzavar helyreállítása pedig hosszú időbe telhet, akár évekig is elhúzódhat, és ebből kifolyólag több maradandó betegséget is elkaphatunk – nyomatékosítanak a szakemberek.

Ennek értelmében, kérd ki orvosod véleményét, amennyiben belekezdenél bármilyen jellegű kúrába, saját egészséged érdekében!

http://twice.hu/eletmod/dieta-es-fogyokura/a-hires-limonade-dieta-fogyj-9-kilot-10-nap-alatt