a www.bodico.hu külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, jó ételreceptek, szép képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak

Omlós vajkaramella házilag

Ajánld ismerőseidnek! 




Vannak olyan ízek a gyerek- és ifjúkoromból, amelyeket azóta sem találok. 
Az egyik ilyen, az igazi, omlós, a nem kemény, ragacsos karamella.
Ha van rá egy bő órád, feltétlenül próbáld ki, mondhatom, én újra gyerek lettem...


Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor
0,5 l tej
4 dkg vaj




Így készítsd el:
A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni.
Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyon lassan elkezdett karamellizálódni.
Amikor már nyúlósan sűrű, és szép karamellszínű lett, elvált az edény aljától, akkor elzártam alatta a tüzet. 
Nagyon kell figyelni, és tényleg folyamatos keverést igényel, nehogy leégjen!
Azonnal hozzáadtam a hideg vajat, fakanállal kevertem két percig, ezalatt a vaj teljesen felolvadt, és omlóssá tette a karamellt.
Sütőpapírra simítottam, hagytam teljesen kihűlni, csak ezután szeleteltem fel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...