Igen, csak egy kicsit másképp!
Illusztráció |
Virslis krumpligolyó
*
Hozzávalók
50 dkg burgonya
2 tojás
10-15 dkg liszt (amennyit felvesz)
só
virsli (felkarikázva - 3-4 db)
sütéshez olaj
*
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és még forrón áttöröm.
Mikor már csak langyos, az egész tojásokkal, liszttel, sóval összegyúrom.
Kézzel gombócokat formázok belőle és mindegyikbe egy-egy virslidarabot nyomkodok úgy, hogy körülötte csak vékony tésztabunda legyen.
Bő, forró olajban sütöm.
Általában valami könnyű salátával tálalom, de finom csak úgy mustárral, ketchup-pal is.
*
Ötlet
Vizes kézzel formázd a gombócokat, mert eléggé ragadós a tészta.
Kipróbálhatod más, "meglepetés" töltelékkel is, akár a megmaradt pörköltből húskockákkal, gombával, de bármilyen párolt zöldséggel is.
Fel tudod használni hozzá a megmaradt tört-, főtt krumlit is.
Az sem baj, ha petrezselymes, hagymás, csak akkor vigyázz a sózással!
*
Jó étvágyat!