A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Virsli vacsorára?

Igen, csak egy kicsit másképp!

Illusztráció                                                                                      
Virslis krumpligolyó   
*
Hozzávalók
50 dkg burgonya
2 tojás
10-15 dkg liszt (amennyit felvesz)
virsli (felkarikázva - 3-4 db)
sütéshez olaj
*
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és még forrón áttöröm. 
Mikor már csak langyos, az egész tojásokkal, liszttel, sóval összegyúrom. 
Kézzel gombócokat formázok belőle és mindegyikbe egy-egy virslidarabot nyomkodok úgy, hogy körülötte csak  vékony tésztabunda legyen.
Bő, forró olajban sütöm.
Általában valami könnyű salátával tálalom, de finom csak úgy mustárral, ketchup-pal is. 
*
Ötlet
Vizes kézzel formázd a gombócokat, mert eléggé ragadós a tészta.
Kipróbálhatod más, "meglepetés" töltelékkel is, akár a megmaradt pörköltből húskockákkal, gombával, de bármilyen párolt zöldséggel is.
Fel tudod használni hozzá a megmaradt tört-, főtt krumlit is. 
Az sem baj, ha petrezselymes, hagymás, csak akkor vigyázz a sózással!
*
Jó étvágyat!