A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Valóban csodaszer?





A hyaluronsav mindenki szervezetében megtalálható anyag, mely elsődlegesen a szövetek rugalmasságáért, hidratálásáért és folyadékmegőrzéséért felelős. Hasonló a kollagénhez, elasztinhoz vagy az aminosavakhoz, hiszen ez is „bennünk keletkezik”, ám működési elvét tekintve a hidratálásban egyedülálló.

Születésünkkor található a legtöbb hyaluronsav a szervezetünkben, és az idő múlásával fokozatosan csökken jelenléte. Ez a csökkenés a 20 éves kor után következik be, majd az 50 éves életkor után felgyorsul. 
Egy átlagos, felnőtt, férfi szervezetében naponta 17g hyaluronsav van jelen egyenletesen elosztva, ám a stressz hatására még egy teljesen egészséges emberben is legalább a harmada ennek a mennyiségnek a szervezet számára felhasználatlan marad.

Előfordulását tekintve szinte mindenhol megtalálható a szervezetben, de főként a szemekben, az ízületeknél az ízületi folyadékban, a bőr bizonyos rétegeiben, szívbillentyűkben koncentrálódik. 
Több kutatás is folyik, hogy megismerjék a hyaluronsav összes szerepét, ugyanis tudósok azt is valószínűsítik, hogy pl. a hajhullásért is felelős a csökkenése, mivel a bőrben, a hajhagymáknál is jelen van.



A napi hidratálás ma már nem ismeretlen senki számára sem, történjen az rendszeres folyadékbevitel vagy hidratáló krém formájában. Azon túl, hogy a C és B vitaminok felszívódása szempontjából is fontos a folyadék pótlása, a bőr elöregedésének is egyik alapja a vízhiány.

A hyaluronsavas megújító kezelések erre a problémára nyújthatnak megoldást. 
Mivel a hyaluronsav nagy mennyiségben képes vizet kötni magához, így célzottan a ráncokhoz juttatva képes azokat megemelni és biztosítani a megfelelő hidratálást, rugalmasságot. 
Egyik legjobb tulajdonsága, hogy különlegesen jól és egyenletesen oszlik el a bőr alatt, mely sokáig biztosítja a kívánt hatást.

A botox kezelésekkel ellentétben nem az idegek átmeneti megbénításával éri el a ránctalanító hatást, így nem kell attól félni, hogy „rossz helyre szúrják” vagy olyan pontokat blokkol, amiket nem kellene. 
A szilikon kezelésekkel ellentétben pedig az a legnagyobb előnye, hogy természetes anyag, így a látható hatása is természetes, valamint az eddigi több millió hyaluronsavas kezelés alapján nem lép fel allergiás reakció.

Sok tanulmány valószínűsíti a sebregeneráló hatását is, így vágásoknál és égési sérüléseknél is felhasználják.
Jelenleg szintetikus úton nem tudják előállítani megfelelő minőségben, így allergiát, vagy ebből fakadó kockázatot eddig nem mutattak ki.



BODICO Hyaluron szérum
30 ml
Ára: 8.990,- Ft

MEGVÁSÁROLOM      

A hyaluronsav verhetetlen a vízmegkötés terén, ebből adódóan azonnal teltebbé, simábbá teszi a bőrt.




A BODICO intenzív szérum jelentős részben tartalmaz még rövidláncú, nem elágazó hyaluronsavat.
A bőrben a nagymolekulájú hyaluronsav filmképzőként, és a kismolekulájú hyaluronsav víztárolóként való kombinációja egyedülállóan értékes bőrápolószerré teszi ezt a terméket.
A bőr fiatalos, selymes, síma lesz tőle, ezért nevezik ránctalanítónak/ráncfeltöltőnek.
Mint minden szérumot, ezt is használhatjuk önmagában, de még sokkal jobb lesz az eredmény, ha kombináljuk a termékcsalád többi arcápoló készítményével. Örök szabály azonban; előbb mindig a szérum, minden más csak utána.

A szérumot német gyártónk kézreálló, adagolós, pumpás üvegbe zárta; a csomagolás pedig a megszokottan elegáns, ami az egész termékcsaládot jellemzi.
A pumopás üvegnek köszönhetően, valóban minden csepp felhasználható, rendkívül gazdaságos.
Teljesen illatmentes, állagát tekintve pedig pont jó, se nem túl folyós, se nem túl zselés.

Összetevők: Aqua, Pentylene, Glykol, Sodium, Hyaluronate, Panthenol.

BODICO Szépségápolás felsőfokon