A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Aloe vera a természet csodanövénye

Ajánld ismerőseidnek! 



Aloe Vera növény


Az orvosi aloé vagy barbadosi aloé (Aloe vera) az aloé nemzetségbe tartozó növényfaj. Kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatást tulajdonítva neki.

Az orvosi aloé pozsgás, virágai sárgák. Húsos, pozsgás, lándzsa alakú levelei 50 cm-re is megnőhetnek, az egész növény magassága 120 cm lehet. Évelő növény, levelei letörhetőek, a letört rész helyett új nő.

Virágzó Aloe Vera

Az aloe verát csak 4-5 éves korától szabad használni, korábbi éveiben még csak mérgező anyagokat tartalmaz.

Kizárólag leveleit használják gyógyászati célokra; a levelek egyes részeit más és más célra hasznosítják.

Az a sűrűn folyó, kocsonyás nedv, amivel az aloe verát leginkább azonosítani szokták, a növény leveleinek belső részéből származik. A levél szerkezetében, a legkülső rétegek és e között a kocsonyás rész közötti sárgás, keserű ízű lé szárításával nyerik az aloe latexet (tejnedvet).

Aloe nedv kinyerése

Az orvosi aloét ősidők óta használják gyógyításra. Évezredeken átívelő karrierjét annak köszönheti, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható. Napjainkban a világ számos országában termesztik, olyan helyeken, ahol az éghajlat alkalmas a szabadföldön való nevelésére.




Az aloe vera igazi kincs a bórápolásban. Tudták ezt már az ókori egyiptomiak is, nem véletlenül emlegették a halhatatlanság növényeként.
Nyomelemekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, erős antioxidáns.
Kedvező tulajdonságainak köszönhetően nagyon sok mindenre használhatod, nem utolsó sorban a ráncok ellen vívott harcban és a hidratálásban is kiemelkedő.

Nem véletlen tehát, hogy a BODICO külön 
indított,  melyben csodás termékeket találhatsz, a Cellulite emulsiótól az aloe vera-s gyógynövényes kézkrémig...

BODICO ALOE VERA Szépségprogram
 KATTINTS,  
nézd meg, válogass kedvedre, és
használd egészséged és szépséged megőrzésére!