A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Szúr, csíp, szemtelem, hívatlan...zavard el





Ki nem állhatod a kellemes nyári estéken a zümmögő, csípős rovarok hadát? Van megoldás;





Szerezz be olyan illatos növényeket, amelyektől a szúnyogok fejvesztve menekülnek!
Nem csak a kertedbe, a balkonodra, teraszodra, ablakodba is pakolhatod ezeket a remek növényeket. Nemcsak rovarűzők, de szépek, kellemes az illatuk, sőt némelyikükkel még akár az ételeinket is megfűszerezhetjük.
 

Illatos kakassarkantyú

Illatos kakassarkantyú
- őt emlegetik egyszerűen "szúnyogriasztó növény"-ként is. És ez a név, mindent elárul róla. Apró levelei jellegzetes, erős illatúak, amit nem viselnek el a szúnyogok. Sőt, a molyok, és más rovarok is elkerülik.Földje legyen mindig nedves, télen 10-15 fokon pihentesd.







Muskátlitól a Büdöskéig
Szúnyogháló sem kell, ha ezekből a növényekből bőven van az ablakodban. A muskátli fajtól függően 20 cm-től 150 cm-ig nőnek meg. Fénykedvelő, de csak enyhe (-2 °C) fagyokat viselnek el. Levelei megdörzsölve erősen fűszeres, muskotályos illatot árasztanak. Egyik kedvelt fajtája a Geránium, vagy Rózsamuskátli, amelynek illóolaja, a  sok egyéb kedvező élettani hatása mellett a kullancsok ellen is remekül alkalmazható.



Büdöske vagy Bársonyvirág

A Büdöske, vagy Bársonyvirág a 18. századra általánosan elterjedt a magyar kertekben, bár az előkelők erős szaga miatt közönségesnek bélyegezték és mérgezőnek tartották. Virágszirmaival gyógyteákat, salátákat, köreteket ízesíthetünk. A sáfrányt is helyettesíthetjük vele, és van citrom zamatú változata is. Összevágott szirmait rizshez, liszthez keverve és levesekbe is ajánlják.



 
 
Rovarriasztó fűszernövények
Kerüljön akár több cserépnyi bazsalikom a kerti parti asztalaira, így nem érkeznek hívatlan, csípős vendégek.
A citromfűbokrok magukban is rovarriasztók. A citronella illatát szinte egyáltalán nem viselik el a csípős, sőt a szemtelen rovarok sem.
Van néhány fűszernövény, amely elzavarja a hívatlan, idegesítő, hívatlan látogatókat, mint pl. a rozmaring, a menta, a kakukkfű, az oregánó, a babér és a zsálya.
 



Egy nagy csokor levendula, vagy rozmaringvirág jól mutat a nappaliban, és elzavarja a rovarokat is. Sőt, akár kis vászonzsákba varrva, nem csak a szekrényből, de még az ágyadba téve, onnan is elűzheted a molyokat, és szúnyogmentes álmot nyerhetsz magadnak.
 
 







Ám ha mindez nem elég, válassz citronella illatú kültéri gyertyát. Nem csak a csípős és szemtelen rovarok elűzésében segít, hanem kellemes hangulatban telhetnek a nyáresti partik, bulik.





Szabadtéri gyerya citronella illatú
szirom alakú tartóban 

35 cm-es rúddal
(Tk: 3391) Ára: 490,- Ft


MEGRENDELEM







Szabadtéri gyertya közepes
alu tálkában
citronella illatú dobozos, 

2 db/doboz,
(Tk: 3392) Ára: 750,- Ft

MEGRENDELEM 




Szabadtéri gyertya nagy
alu tálkában
citronella illatú dobozos, 
2 db/doboz,
(Tk: 3393) Ára: 990,- Ft