A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Fogyj illóolajokkal!

Ajánld ismerőseidnek! 






Hegyi Sára aromaterapeuta az illóolajok lelki hatásait is fontosnak tartja: "Az illóolajokat használhatjuk a fogyás támogatásában, de ha ez kizárólagos módszerként működne, nem létezne túlsúlyos aromaterapeuta - tehát ez csak segítő eszköz lehet, az emésztést, méregtelenítő funkciókat támogathatjuk.

Az illóolajok segítségével a testünkben lerakódó méreganyagokat, a ránk rakódó zsírréteget könnyebben bonthatjuk le, tehermentesíthetjük, megtisztíthatjuk az emésztőrendszert, s akár az agyunkat is becsaphatjuk bizonyos mértékben.
A római kamilla, a borsmenta, a rózsafa speciális keverékét egy szaglóüvegcsében bárhová magunkkal vihetjük, s intenzív fizikai hatásuk mellett ezek a lelki görcsöket, lerakódásokat is feloldhatják."



Így használd az illóolajakat a fogyókúra segítéséhez:
Titkos nassolások és hatalmas ebédek helyett próbáld illóolajokkal jóllakatni magad!
Néhány jól megválasztott, tiszta illóolaj nemcsak a lakást, az autódat vagy a ruháidat teheti illatosabbá, de akár a fogyásban is segít;
A levendula megnyugtat egy stresszes nap után, és segít, hogy ne csokival nyugtasd magad.
A fahéj izgalmas hangulatot teremt, és állítólag a libidót is növeli, a szeretkezésnél pedig kevés örömtelibb kalóriaégetés létezik.
Ha az önuralommal állsz hadilábon, akkor is segíthetnek az aromák: a citromfű a levendulához hasonlóan ellazít, megnyugtat, és kitartásra ösztönöz.
Amire figyelj!
Az illóolajok használata nem túl bonyolult, de mivel nagyon tömények, általában aromalámpába vagy egy tál vízbe kell belőlük csepegtetni.
Fél deciliter tejhez keverve a fürdővizedhez is használhatod őket.
Ha különlegesebb élményre vágysz, akkor pedig próbáld ki az illóolajokkal gazdagított masszázsolajokat!
Gyermekeknél, tartós betegséggel élők esetén és a terhesség hónapjaiban viszont használat előtt mindenképpen kérd ki az orvos tanácsát, és soha ne használd az illóolajokat töményen - pláne nem a bőrödön!