Az étkezési zselatin tartalmaz állati eredetű csontot (ebből készítik), és ha vízzel keverjük, éppen ezért kocsonyásodik be.
Akkor van ízületi fájdalmunk, ha a csontban nincs megfelelő mennyiségű kalcium, és ezt a csont az ízületből vonja ki, hogy pótolja a számára létfontosságú alkotó elemet. Ha az ízületben nincs elegendő kalcium, akkor az embereknél ez fájdalom formájában jelentkezik.
Hozzávalók és elkészítése: étkezési zselatin, víz szükséges. Bármilyen gyártótól vásárolt étkezési zselatinból elkészíthetünk egy adagot vagy akár a teljes mennyiséget, és hagyni kell kihűlni. Még folyós állapotban kell például a fájó csuklóra kenni, és rajta hagyni kb. 45 percet – az időtartamot be kell tartani! Látni fogjuk, hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó, mert működik a „technika”!
Megmarad egy vékony hártya a csuklón, ezt csak le kell húzni és ennyi. Pontosan oda került a pótló anyag, ahonnan hiányzott, és tapasztalhatóan múlik a fájdalom! A megmaradt mennyiséget a hűtőben kell tárolni, újbóli felhasználás előtt a mikróban picit felmelegíteni, majd ismét odakenni, ahol fájdalmunk van!
Ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldás jelenleg nincs a piacon, nagyjából 40 Ft egy kis tasak zselatin!
Váljék mindenki egészségére!
Forrás: http://www.sokszinuvidek.hu/eletmod/