A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Kiváló értisztító kúra: fokhagyma és citrom


A természet alkotta növények, amelyek gyakran karnyújtásnyira vannak tőlünk és sok esetben észre sem vesszük őket, olyan hatóanyagokkal rendelkeznek, hogy ha rendszeresen használnák, fogyasztanánk, rengeteg betegséget meg tudnánk előzni.



Két növény termésének kombinációjával most egy nagyszerű értisztító hatást érhetünk el, mindössze citromra és fokhagymára lesz szükségünk. A sárga színű déli gyümölcsnek, amelynek szezonja leginkább karácsonyra tevődik, igencsak magas a vitamintartalma, főként A és C vitaminokban gazdag, amelyek segítenek megelőzni a megfázásos betegségeket. Emellett nagyszerű antioxidáns is, amely megköti a szabad gyököket és méregtelenít is. A dohányosoknak is javallott, hiszen ezáltal kevésbé sérülnek az erek falai, de a cukorbetegek is fogyaszthatják, számukra leginkább a gyümölcs testvére, a vérnarancs van jótékony hatással.

A fokhagyma leginkább természetes antibakteriális hatásáról ismert. Többek között A-, B-, B2- vitaminok, kolin, jód is megtalálható a hagymájában, de tartalmaz természetes antibiotikumot is, ez pedig az alicin. Emellett gombaölő hatása is hatékony. Újabban pedig ismét kezdték használni antibiotikumként, miután egyes vírustörzsek ellenállóak lettek a szintetikus antibiotikumokkal szemben.

A citrom-fokhagyma értisztító kúrához szükségünk lesz:
- 30 gerezd fokhagymára
- 5 darab citrom
- 1 liter víz

Elkészítés: Mossuk meg a citromokat és héjukkal, valamint a fokhagymákkal együtt tegyük a turmixgép edényébe és pépesítsük össze. Ezután hozzá kell adni a vizet, majd odatenni forrni, de csak addig, amíg megjelennek az első buggyanások. Majd le kell szűrni egy üvegbe, és máris mehet a hűtőbe. Ez három hétig kitart, úgy, hogy minden reggel egy kupicával kell meginni, majd 8 nap szünet következik, majd még egyszer-kétszer megismételhető a kúra. Negyven év felett félévente, illetve évente ajánlott mindezt megismételni.

Forrás: http://twice.hu/eletmod/kivalo-ertisztito-kura-fokhagyma-es-citrom