A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Néhány gondolat a Valentin-nap elé



Az elmúlt néhány évben sokat "beszélgettünk" a Valentin-nap eredetéről, és arról, hogy miért van, hogy nálunk mindig akadnak olyanok, akik mindenen csak fanyalognak. Ők azok, akik azt állítják, hogy ez egy bolond szokás, a Valentin-nap kis hazánkban kb. 20 éve kezdődő megünneplése nem más, mint az amerikaiak majmolása. Pedig óriási tévedés! 

Tudvalevő, ez az ünnep tökéletesen európai és sok évszázados múlttal dicsekedhet. 
Ma pedig a talán legolvasottabb nőknek szóló honlapon (nem tartozom közéjük, véletlenül bukkantam rá!) konkrétan azt boncolgatta a cikkíró, hogy mi az az 5 ok, amiért utálni kell a Valentin-napot! 
Egyetlen szavával sem értettem egyet! Ő még ott tart, hogy ez a nap a szerelmesek napja, én - és szerencsére nagyon sok barátom - pedig ott, amit valóban imádott amerikai "fiamtól" tanultam: ez a nap a szeretet napja! Az a nap, amikor apróbb figyelmességekkel lepnek meg mindenkit, aki kedves a szívüknek! Szülők, családtagok, rokonok, de nem maradhatnak ki a barátok, kedves ismerősök, szomszédok, munkatársak, sőt még a tanárok sem. 


Nálunk még mindig, vagy egyre inkább, az hiányzik, ami ott a legfontosabb: a szeretet hangsúlyozása. A legtöbb amerikai ezt megteszi az év minden napján, de e napon külön meg is ünneplik. Nem tartják elcsépeltnek, nem szégyellik minden nap elmondani gyermekeiknek, barátaiknak, ha azt komolyan gondolják! Tapasztalatból tudom! Bizony, sok a tanulni valónk e téren (is) változatlanul! 


Természetesen, mindenki maga döntheti el, hogy számára mit jelent, jelent-e bármit a Valentin-nap! 
Mi tudjuk, nekünk mit jelent, és megmaradunk a magunk szokásainál! Így egész biztos ebben az évben is megajándékozzuk egymást, és mindenkit, aki kedves a szívünknek.
Edu