A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Egy kicsit más csirke, hogy ne legyen unalmas

Gombás csirke


Hozzávalók
1 db 1-1,2 kg-os csirke
40 dkg gomba
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
2,5-3 dl száraz vörösbor 
1,5 dl tejszín
3-4 evőkanálnyi olaj
*
Elkészítés
A csirkét jól megmosom, feldarabolom, majd hagyom leszáradni.
A lisztet, a pirospaprikát és a sót összekeverem, majd beleforgatom a húsdarabokat.
Az olajat egy mély serpenyőben felforrósítom, és hirtelen elősütöm benne a pipiket. 
Rászóróm az apró kockákra vágott hagymát, aztán mehet rá a vörösbor, 
amiben majdnem készre párolom.
Közben megtisztítom és hosszúkás szeletekre vágom a gombát, ami mehet a majdnem puha husira. Úgy 5-6 perc alatt jól összefő, ennyi idő elég is a gombának.
Amikor minden puha, a leve sűrű, mehet rá a tejszín, amivel éppen csak felfőzöm. 
Lágyabb, selymesebb lesz tőle a mártás.
*
Ötlet
Nyugodtan készítheted "csak" csirkecombból, szárnyból, de akár mellből is, 
hiszem a mártás miatt nem lesz "száraz" a husi.
Petrezselymes párolt rízzsel az igazi, de tálahatod nyugodtan bármilyen apró tésztával is.
Nagyon  klassz mellé a jégsaláta joghurtos öntettel.
Ha a gombát Magad szedted, felhasználás előtt feltétlenül ellenőriztesd szakemberrel!
*
Jó étvágyat!