A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Piri zserbója




Hozzávalók:
Tészta
50 dkg liszt
9 dkg cukor
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
1,5 dkg élesztő
3 kanál tejföl
Só, reszelt citrom héja
*
Töltelék
20 dkg dió
15 dkg cukor
Citromhéj
Sárgabarack lekvár
*
Máz
10 dkg cukor
3 dkg kakaó
2 dl víz
5 dkg vaj
*
Elkészítés:
A tésztának valót összegyúrjuk, és 4 részre vágjuk.
Egyesével kinyújtjuk, megkenjük a rétegeket lekvárral, és megszórjuk a cukros dióval.
Minden réteget jól nyomjuk rá az előzőre mielőtt a következő réteget rátennénk.
180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Előtte szurkáljuk meg.
Ha megsült, a máznak valót keverjük ki, melegítsük lassú tűzön forrásig. Tegyük bele a vajat is, és utána öntsük a félig kihült süteményre.
*
Jó étvágyat!
*
Köszönjük a receptet PirFood!