A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Hidratálni pedig kell!






A bőrünket egy vékony zsiradékréteg, a faggyú borítja. Ez az anyag védi, óvja a víztől, a külső hatásoktól, a kiszáradástól, a fertőzésektől és az irritációtól. Ám időnként a bőr nem termel eleget ebből az anyagból, vagy éppen lemossuk azt - ezért lehet fontos a bőr rendszeres krémezése.
A közkeletű vélekedéssel szemben, a bőr hidratálása minden bőrtípusnak előnyére válhat, a zsíros bőrűeknek is szükségük van rá. A környezeti hatások is száríthatják a bőrünket, például a hideg vagy a túl száraz levegő. Ezért aztán óriási szüksége van bőrünknek a különböző ápoló krémekre.
Meglepő módon, a rendszeres krémezéssel például csökkenthetjük a pattanások kialakulásának rizikóját. Ehhez persze megfelelő termék szükséges, lehetőleg olyan, mely nem tömíti el a pórusokat, esetleg nyugtató és gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaz. Az ápoló krémek segítségével megakadályozhatjuk például azt, hogy a bőrünk túl sok faggyút termeljen, de azt is, hogy a termelt faggyú "megkeményedjen" és eltömítse pórusokat.




ALOE VERA * Nedvességadó ápolómaszk

A természetes Kamilla hatóanyag és a Panthenol feszítik és felélesztik a bőrt, ezáltal sima, ápolt kinézetet biztosítanak, míg az Aloe Vera segít pótolni a bőr nedvességtartalmát.  
50 ml
Termékkód:  224

Ára: 5.290,- Ft







Ha inkább zsírosabb típusú a bőrünk, akkor sem szabad elfeledkezni a hidratálásáról. Azt hihetnénk, hogy a krémek hatására csak még több faggyút termel, de valójában ezzel csökkenthetjük a képződő faggyú mennyiségét. Ha ugyanis a bőrt hagyjuk kiszáradni - akár a környezeti hatások vezetnek ide, akár a használt kozmetikumok, például az alkoholtartalmú tonikok -, akkor a faggyúmirigyek fokozott működésre kapcsolnak, hogy a kiszáradás ellen megvédhessék a bőrünket. Ez pedig a bőr fokozott zsírosodásához vezet. A megfelelő ápoláshoz könnyű, zselés állagú, nem túl gazdag krémre van szükség.
A krémezés hatására a bőr teltebbnek, feszesebbnek és fiatalosabbnak tűnik, mert a sejtek "megtelnek" vízzel. Képzelj el egy szőlőszemet, amelyben több a víz, és egy mazsolát, amely jóval szárazabb.

 ALOE VERA * Nedvességpótló krém
* nappali *

Könnyed, lágy állagú nedvességpótló nappali arckrém. Magas Aloe Vera gél tartalmával és a Kamillavirág Bisabolol hatóanyagával ápolja és nyugtatja a száraz, érzékeny bőrt, illetve ideális könnyed alapként is az arc sminkelése előtt. Hatékonyan óvja a bőrt a mindennapok káros környezeti hatásaitól.
50 ml
Termékkód:  225

Ára: 5.490,- Ft




Azt, hogy a bőrünknek szüksége van-e némi plusz hidratálásra, egyszerűen ellenőrizhetjük: óvatosan csípjük össze a bőrünket a kézfejünkön, húzzuk finoman felfelé, majd engedjük el. Ha a bőr azonnal visszanyeri az eredeti helyzetét, külsejét, akkor nincs szükségünk extra ápolásra. Ha viszont ráncos vagy deformált marad néhány másodpercre, akkor érdemes többet krémezni, mert a kiszáradás egyik jele a feszesség elveszítése. Hasonlóképpen: a rendszeresen krémezett bőr kevésbé ráncosodik, és a már kialakult apróbb ráncok sem lesznek annyira látványosak.

ALOE VERA * Body Gel * 99 %-os!!!

Zsírtalan zselé, 99%-os tiszta Aloe Vera növénylével. Illatanyag mentes, és mindamellett, hogy rendkívüli nedvességpótló hatással bír, gyulladáscsökkentő, baktérium-, vírus- és gombaölő hatású. Remekül enyhíti a leégés és a rovarcsípések kellemetlen tüneteit. 
200 ml
Termékkód: 222

Ára: 6.690,- Ft




A száraz, nem megfelelően hidratált bőr rendkívül kellemetlen tünetekkel járhat, például bőrfeszüléssel, húzódással, viszketéssel. Ezek időnként olyan súlyosak is lehetnek, hogy az állandó vakarózás miatt ki is sebesedhet a bőr (nem is beszélve a kellemetlen érzések okozta lelki problémákról).

Ha rendszeresen krémezzük a bőrünket (nem kizárólag az arc, hanem a teljes test bőrét), akkor összességében jobban fogjuk érezni magunkat - és ez sem utolsó szempont, igaz?


Forrás itt található: Köszönjük a tippeket HáziPatika, a krémeket BODICO Szépségklub