A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Az immunrendszer segítői probiotikumok, gyógynövények és illóolajok

Ajánld ismerőseidnek! 





A probiotikumok egészséges, élő baktériumok, amelyek elengedhetetlenek az egészséges bélrendszer működéséhez. Azért is nagyon fontos, hogy a bélrendszer egészségesen működjön, hogy az immunrendszerünk is kitűnő állapotba kerüljön. Ugyanis a bélrendszer és az immunrendszer működése szorosan összefügg egymással. A probiotikumok rendszeres fogyasztása segít megakadályozni a bélbetegségeket, ezáltal megőrizhetjük immunrendszerünk egészségét.

Egy vizsgálat befejeztével arra mutattak rá a vizsgálatot végzők, hogy a probiotikumok vitaminokkal és ásványi anyagokkal kiegészítve megakadályozták a megfázás és az influenza kialakulását, vagy csökkentették a betegség súlyosságát és annak időtartamát.

A ginszeng egy kiváló immunitásfokozó, hiszen javítja az általános immunitást. A ginszeng – legyen szó bármelyik fajtájáról is – kiváló energiafokozó, csökkenti a vércukorszintet, a koleszterinszintet és a stresszt, elősegíti a relaxációt, a cukorbetegség és a férfiak szexuális működési zavarainak a kezelését.

A C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek szintén jó immunfokozók, hiszen ez az antioxidáns vitamin hozzájárul az immunrendszer normális működéséhez.

Zöld teák * gyümölcs ízesítésselA zöld tea jó hatással van a vérkeringésre és kiváló méregtelenítő hatásokkal rendelkezik. A bíbor kasvirág által védelmet élvezhetünk a fertőzésekkel szemben.

A homoktövis egy remek antioxidáns, hiszen sok C-vitamint tartalmaz. Az Aloe vera antibakteriális hatással rendelkezik. A lapachotea ásványi anyagokban gazdag. Van benne vas, kálium, kalcium, réz, mangán és magnézium. A lapachokéreg a vírusokkal, a gombákkal és a baktériumokkal is eredményesen veszi fel a harcot. Sikeresen mulasztja el a szervezetben kialakuló gyulladásokat, illetve megakadályozza azok kialakulását.

A propolisz mikrobaölő tulajdonságokkal rendelkezik, míg a grépfrútmagkivonat polifenolokban gazdag, amelyek nemcsak a baktériumokat, hanem a vírusokat és a gombákat is elpusztítják.

A macskakarom immunerősítő hatással bír, a noni csíraölő, immunerősítő és roboráló hatással rendelkezik. A shiitake gomba meggátolja a vírusok és a baktériumok elszaporodását, és az immunrendszer megerősítésével még a daganatok kialakulását is meggátolja.


SZEGFŰSZEG illóolaj, 10 ml

A szegfűszeg illóolaja nemcsak a vírusokkal, a gombákkal és a baktériumokkal, de a parazitákkal is eredményesen bánik el. Az eukaliptusz antiviriális, antiszeptikus, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.


A fahéj elősegíti a szervezet oxigénellátását és aktivizálja az immunrendszert.


Forrás itt található: