A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Újra puha törölköző

Ajánld ismerőseidnek! 




Bizonyára Nálatok is elég gyorsan megkeményednek, és minden mosás után egyre dörzdölőssebbé válnak a törölközők, hiába raktok a mosógépbe több, egyre több öblítőt.

A törölközőket (is) mosni kötelező, hiszen közvetlenül éri a testet minden egyes mosakodás, fürdés után.
Javasolt, hogy külön legyen minden családtagnak saját törölközője, sőt az is, hogy külön kerüljön a tartóra úgy nevezett "kézmosó" törölköző is. 
Lényeges, hogy törölközés után (ha nincsen a fürdőszobában melegítős-szárítós törölközőtartó), levegős helyen tárold, hiszen a nedves közeg jó táptalajt nyújt a baktériumoknak. 
Elég a törölközőket hetente mosni, feltétlenül legalább 40, de inkább 60 Celsius fokon.

De, hogyan mosd, hogy pihe-puha maradjon, esetleg a már megkeményedett törölköző hogyan változzon vissza pihe-puhává?



Két tippet is adunk;
Először indíts be egy mosást úgy, hogy csak egy csésze ecetet öntesz a mosószeres tartályba, és nem hasnálsz öblítőt. Aztán egy újabb mosással fél csésze szódabikarbónát használj, szintén öblítő nélkül. Legalább 60 fokos legyen mindkét mosás. Ha van szárítód, a legmagasabb hőmérsékleten szárítsd meg őket, ha nincs, tedd ki a friss levegőre, lehetőleg a napra száradni őket, majd láss csodát: pihepuha törölközőket találsz majd a régi, durva darabok helyén!

A másik nekem szimpatikusabb, és bátran ajánlom Nektek is;
Mosd ki a törölközőket a szokásos mosószereddel, de az öblítő tartályába egy csésze (1 db) ecetet önts. 
A mosás után (ha nincs szárítód) jól rázd ki, és ha lehet levegőn szárítsd. Nem garantálom a teljes sikert az első mosás után, de a harmadik, negyedik alkalommal már észre fogod venni a kellemes változást.
Vannak, akik nem szeretik az ecetszagot (bár szerintem kellemes, a tisztaság illata - na persze, nem töményen). Ha Te, vagy valamelyik családtagot is ilyen, csöppents az ecetbe bátran néhány cseppet a keldvenc illóolajodból. 

Miért is ne öblítőt?
Az öblítőknek van bizonyos fokú víztaszító hatásuk.  Ez azonban egy törölközőnél ugye, nem lehet cél.