A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Varázsmogyoró



A varázsmogyoró (Hamamelis Virginiana) is kapjon helyet  a gyógyszeres szekrényünkben.

Hamamelis virág

A növény kivonata csillapítja a viszketést, enyhíti az aranyeres fájdalmat, felfrissíti a bőrt (ugyanolyan hatékony, mint a bőrlemosó tonikok), és segít elállítani a vérzést a borotválkozáskor ejtett vágások és más kisebb sebek esetén. Alapvető hatóanyaga a csersav, amely összehúzza a bőr pórusait, illetve a vérereket. Régen belsőleg, hasmenés ellen is alkalmazták a varázsmogyorót, vagy hamamelist.



A varázsmogyorót (hamamelist) számos kozmetikai termékhez is felhasználják.

Igaz ugyan, hogy a fenti okok miatt bizonyos varázsmogyoró-készítményeknek nem sok közük van a hagyományos gyógyírhoz, alkoholtartalmuknak köszönhetően továbbra is rendelkeznek összehúzó hatással. Így bármelyik terméket választjuk is, nyugodtan használhatjuk a következő esetekben.

Borotválkozás után
Ha a varázsmogyorót (hamamelist) borotválkozás utáni arcszeszként alkalmazzuk, puhává és simává teszi a bőrt. Ha megvágtuk magunkat, fertőtleníthetjük vele a sebet, és csillapíthatjuk a vérzést. Ne használjunk azonban varázsmogyorót súlyosabb sérülésekre, mert az alkohol tovább károsíthatja a bőrt.

Arctonikként

Mártsunk bele egy gézlapot vagy vattalabdát, és töröljük át vele az arcunkat. Eltávolítja a felszíni zsírt, összehúzza a pórusokat, és frissíti a bőrt. 


A bőrirritáció enyhítésére
Összehúzó hatása révén hatékonyan csillapítja a leégést, a bőrgyulladást és a rovarcsípéseket. Nyáron tartsuk hűtőben, ha ugyanis hidegen visszük fel a leégett bőrre, még hatékonyabban nyugtatja azt.

Általános bőrápoló 
Használjuk a bőr tisztítására és ápolására.

Kisebb sérülések ellátása
Alkalmazhatjuk zúzódásokra és rándulásokra. Csökkenti a duzzanatot, és elősegíti a véraláfutások gyógyulását.

Viszkető kiütések 
Keverjünk össze kamillateával, majd tartsuk a hűtőszekrényben, hogy szükség esetén a bőrre permetezve kezelni tudjuk a viszkető kiütéseket: az ekcéma, a dermatitisz, a bárányhimlő vagy a kanyaró tüneteire is hatásos. 

Bőrkiütések csillapítása 
Gyulladáscsökkentő, hidratáló és antibakteriális hatásának köszönhetően eredményesen alkalmazhatjuk a hamamelist az intertrigo (gyulladásos állapot, amelyet a nyirkos testhajlatok pállása okozhat) és a dermatitisz bizonyos típusai esetén

Napozás után 
Gyulladáscsökkentő hatása révén megnyugtatja a bőrt. Mivel a benne lévő csersav vélhetően védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen, a napozás utáni testápolók alapanyagaként is felhasználják. 

Hamamelis gyógynövényes arctisztítótej 200 ml

 




dermatológiailag tesztelt!
Egy gyengéden tisztító Emulzió, értékes Hamamelis kivonattal. Kíméletesen távolítja el a környezeti szennyeződésből adódó piszkot és a Make-up maradékot.





 
Hamamelis gyógynövényes arclemosó 200 ml





dermatológiailag tesztelt!
Tisztító, tonizáló arcvíz, különösen érzékeny bőrre. Minden tisztításnál finomítja és nyugtatja a bőrt. A Hamamelis kivonat-adalék gyulladásgátlóként hat és megakadályozza az irritációt.