A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

ÍGY MÉREGTELENÍTHETED 1 NAP ALATT A SZERVEZETED! EZUTÁN A KILÓK LEOLVADNAK RÓLAD!


Ajánld ismerőseidnek! 





A szervezet tele van méreganyagokkal, amelyektől nehezen tud megszabadulni, ha nem változtatunk a táplálkozási szokásainkon. Ha néha beiktatunk egy salaktalanító napot, kiüríthetjük a szervezetünkből a méreganyagokat és beindíthatjuk az anyagcserénket, így a fogyás is könnyebb lesz.


A kutatók szerint a salaktalanítókúra folyamán a szervezetnek nem kell energiát fogyasztania az étel megemésztésére, így a szövetekben felhalmozódott salakanyagok kiürítése is könnyebb. A méregtelenítőkúrának béltisztító hatása is van és még a betegségek kialakulásának megelőzésében is segíthet. Az egynapos méregtelenítő időszak alatt a szervezet felfrissül, megszabadul a méreganyagoktól, így sokkal üdébbek és fittebbek leszünk. Aki szeretne fogyni néhány kilót, annak fontos, hogy méregtelenítse a szervezetét.

Méregtelenítőkúra
Válasszunk ki egy nyugodt napod, amikor nincs sok teendőnk. Az 1 napos méregtelenítő kúra folyamán nem fogyasztunk szilárd élelmiszereket, csak folyadékot. Fontos, hogy legalább 3 liter folyadékot igyunk meg, ez ugyanis kimossa a szervezetünkből a méreganyagokat. Ha elegendő folyadékot iszunk, az éhségérzet se tör ránk.



Hogyan méregtelenítsünk:
Reggel mikor felkelünk igyunk egy nagy pohár vizet. Csak ezután mossunk fogat. Ez beindítja az anyagcserét.
Reggeli helyett igyunk meg egy nagy pohár frissen préselt gyümölcslevet. Tetszés szerint lehet alma, narancs, de akár répát is adhatunk hozzá. Ez a vitamindús finomság elűzi az éhségérzetet és rosttartalmának köszönhetően jó hatással lesz a belekre. Alma, vagy répalevet ihatunk ebéd és vacsora helyett is.

Fél liter vízhez adjuk hozzá 2 citrom levét, reszeljünk bele 1 cm gyömbért. A frissítő citromos ital beindítja az anyagcserét és segít leolvasztani a kilókat. A gyömbér jó hatással van a gyomorra és a belekre, segít méregteleníteni a szervezetet.
Igyunk köményteát. 2 teáskanál köménymagra öntsünk egy bögre forró vizet és hagyjuk állni 10 percen át, szűrjük le és fogyasszuk el még melegen. A köménytea jó hatással van az emésztőrendszerre, tisztító és méregtelenítő hatású.
Fogyasszunk sok szénsavmentes vizet. Egy kis palack víz mindig legyen mellettünk és időnként kortyoljunk belőle egy keveset.

A fenti italokból annyit ihatunk, amennyi jólesik. Ha ránk tör az éhség, igyunk egy pohár frissen facsart gyümölcslevet. Ez elűzi az éhséget és feltölti vitaminokkal a szervezetet. A méregtelenítő nap folyamán pihenjünk sokat, mivel a szervezet nem jut hozzá a megszokott energiaforrásaihoz, fáradékonyabbak lehetünk. A méregtelenítőkúra csak egészséges emberek számára ajánlott! Várandós anyukák, és serdülőkorúak számára nem ajánlott!

Forrás itt található: