Tésztához:
20 dkg finomliszt,
5 dkg porcukor
10 dkg puha vaj
2 tojássárgája
*
Töltelékhez:
20 dkg vaj
20 dkg dió
12 dkg darált keksz
6 cl rum
*
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk. Ha nehezen áll össze, egy pici tejet lehet hozzáadni. Hűtőben pihentessük 30 percet.
20 db kosárka formába osszuk el a tésztát úgy, hogy középen maradjon hely a tölteléknek.
Előmelegített sütőben 175 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A töltelékhez a diót, kekszet daráljuk meg.
A vajat 5 dkg porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a diót, kekszet, rumot, és keverjük krémesre.
Habzsákkal a kisült tésztába töltjük.
Csokit olvasztunk gőz fölött. Megcsorgatjuk a süti tetejét, és díszítjük tetszés szerint.
Cukor dísszel, dióval, vagy mandulával.
*
Köszönjük a receptet PiriFood!