A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

A "mindig jöhet" meggyes lepény


Mindig jöhet, 
mert nagyon gyorsan elkészítheted, variálhatod, szinte el sem lehet rontani.

Hozzávalók:
6 tojás
6 dkg margarin + a kikenéshez
15 dkg cukor
15 dkg finom morzsa
fél citom reszelt héja
fél kiló kimagozott meggy
porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A tojássárgákat a cukorral és a vajjal jó habosra keverem, majd mehet bele a reszelt citromhéj.
A tojásfehérjékből jó kemény habot verek.
A tojássárgás krémbe a habot és a morzsát felváltva keverem bele, laza mozdulatokkal, 
hogy a hab ne törjön össze.
Margarinnal kikent tepsibe borítom az egészet.
A levétől lecsurgatott meggyet a tetejére szórom, és ővatosan kicsit bele is nyomkodom.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon félóra alatt készre sütöm.
Még a tepsiben kockákra vágom, megszórom a tetejét a porcukorra, és melegen tálalom. 
Nálunk pillanatok alatt elfogy.

Ötlet:
Elkészítheted bármilyen más gyümülccsel; cseresznyével, szilvával, ribizlivel, de akár vegyesen is.
Tökéletes hozzá a levétől lecsepegtetett befőtt is.
Ha éppen nincs morzsád otthon, bátran kezdj neki liszttel. 6 púpozott evőkanál lisztbe keverj egy kiskanál szódabikarbónát, és azt add a tojásárgás masszához felváltva a tojáshabbal.
*
Jó étvágyat!