Hozzávalók:
25 dkg csirkemell filé
10 dgk zöldborsó
1 ek. sárgarépa kocka
1 db újhagyma
3 ek. olaj a sütéshez
gyömbér, és ízlés szerint mogyoró, vagy mandula
*
A páchoz:
fél tojásfehérje
1 ek szójamártás
1 ek száraz fehér bor
1 ek étkezési keményítő
*
Az ízesítéshez:
1 ek szezámolaj
1 ek keményítő
2 ek bor
1 kk cukor
*
Elkészítés:
Két evőkanál olajban megpirítjuk a pucolt mogyorót, vagy mandulát.
(Vagy már pirítottat vásárolunk)
A forró olajba beletessszük az előzetesen 20 percig pácolt kockára vágott csirkemellet, és erős tűzön, gyors keverés mellett addig sütjük, amíg minden oldala fehér lesz.
Hozzátesszük a reszelt gyömbért, és még egy percig pirítjuk, majd kiszedjük az edényből a húst.
Egy ek. olajban 2 percig pirítjuk a sárgarépa kockákat, majd hozzáadjuk a zöldborsót is.
Rövid pirítás után visszatesszük a csirkehúst is, és jól átforgatjuk.
Az összekevert ízesítőanyagokat ráöntjük, és felforraljuk.
Karikára vágott újhagymával, vagy póré hagymával, és a mogyoróval díszítjük.
JÓ ÉTVGYAT!
*
Köszönjük a receptet Piri Food!
Köszönjük a receptet Piri Food!