A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Tavaszi diétához - 6 zsírégető turmix, amitől beindul a fogyás


Bár az eperszezonra még várnod kell egy kicsit, ám már márciusban is számos olyan zöldség és gyümölcs közül választhatsz, amelyek kiváló turmixalapanyagok lehetnek.  
Próbálj ki néhány emésztést segítő, fogyasztó hatású turmixot!







Az alma egyik nagy előnye, hogy egész évben kapható, és pektintartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Tejjel vagy vízzel is készíthetsz belőle turmixot. 










A céklát legtöbben savanyúság formájában fogyasztják, ám turmixot is készíthetsz belőle - almával fele-fele arányban. A cékla erősíti a bélrendszert, kiegyensúlyozottá teszi az anyagcserét.










Bár a körte alapvetően őszi gyümölcs, már egész évben vásárolhatsz a zöldségesnél. Magas rosttartalmából adódóan gyorsítja az emésztési folyamatokat. A körteturmixot megbolondíthatod egy kevés fahéjjal is.












A retekre talán nem úgy gondolsz, mint turmixalapanyagra, pedig csípős vegyületeinek köszönhetően kiváló ssírégető, vízhajtó, emésztésserkentő, méregtelenítő tulajdonságokkal bír.








A sárgarépa rendkívül magas rosttartalmával serkenti az emésztési folyamatokat, illetve hasznos vegyületeivel segíti a májműködést. Adhatsz a turmixhoz almát is, ha önmagában ízetlennek érzed.











Áprilistól már friss spenótot is kaphatsz a zöldségesnél. Popeye kedvencéből nemcsak főzeléket készíthetsz, egy kevés gyümölccsel és vízzel összedolgozva turmix is lehet belőle.





Forrás: Femina