A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Egy kis fogyókúra...


Ajánld ismerőseidnek! 




Az ünnepekkor nehéz megállni a finomabbnál finomabb, gyakran kalória-gazdag falatok elfogyasztását. Szerencsére bizonyos italok segítenek megelőzni, hogy januárra a kelleténél jobban kikerekedj.
Az anyagcserét megterhelő nehéz és zsíros ételek nem csupán plusz kilókhoz vezetnek, de könnyen okozhatnak teltségérzettel járó kellemetlen panaszokat is, amilyen a puffadás vagy a hasfájás.

Sok olyan fűszernövény létezik, amely hatással van az emésztőnedvek termelésére, javítva az anyagcsere-folyamatokat, ám mind közül az egyik leghatékonyabb a fahéj.
A benne található nyálka- és cseranyagok, illetve illóolajok serkentik a gyomor-béltraktus működését, meggátolva, hogy plusz kilók rakódjanak le a testeden.
A citromban lévő C-vitamin sejtszinten serkenti az anyagcsere-működést, fokozva a zsírbontó folyamatokat a testben.
Mindez annak köszönhető, hogy az ereket átlépve ugyanazokat a receptorokat foglalja el, mint hizlaló glükóz, így utóbbinak nem nyílik lehetősége lerakódni a testben.
Ha a kettőt egyszerre hasznosítod - utóbbit természetesen friss citromlé formájában -, olyan szuper zsírbontó elegyet kapsz végeredményül, amely hatékony társad lehet az ünnepi időszak nagy lakomái közben.

 Fahéjas citromos limonádé
Vágj félbe egy citromot, és a levét facsard bele egy pohárba. Tölts rá 3 deci hideg vizet, majd szórj bele pár csipetnyi fahéjat, attól függően, hogy mennyire szereted a fűszer ízét.
A limonádé már így is fogyasztható, de ha szükségesnek érzed, akkor esetleg  édesítheted nullkalóriás édesítőszerrel. Napi három pohárral, mindig étkezések között, körülbelül fél órával a következő étkezés előtt fogyassz belőle, a (jó) hatás nem marad el!


Forrás itt található: