A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Nátha, megfázás ellen is illóolajokkal!


Itt a tél, itt vannak a hajnali csípős hidegek, fagyos esték... és az elmaradhatatlan nátha.
Nem kell rögtön gyógyszerek után nyúlni, ha a család megfázott: sokszor az apró üvegcsékbe zárt olajok is segíthetnek!


Ha nyitott vagy rá, a gyógyszereknél szelídebb gyógymóddal is megpróbálhatod a náthából kikúrálni a családod. 

Az illóolajok sok szempontból hasznosak: amellett hogy aromás illatuk felfrissítik az egész lakást, akár pár cseppjük elegendő a közérzet javulásához. 

Borókaolaj
A boróka serkenti az anyagcserét, és erősíti az immunrendszert. Így támogatja a testet, a megfázás vagy bármilyen más vírusfertőzés elleni küzdelemben. Felhasználható fürdéshez, masszírozáshoz, gyulladásra hajlamos bőr lemosására, borogatására  


Borsmentaolaj


A borsmentaolaj antibakteriális, vírusölő, erős fájdalomcsökkentő, hűsítő, erős görcsoldó, erősítő hatásokkal rendelkezik. A mentol felelős a jellegzetes, azonnal felismerhető aromáért. Az olaj megnyugtatja az igénybe vett orrnyálkahártyát, megkönnyíti a légzést, és jelentős antibakteriális tulajdonságával elősegíti a mielőbbi gyógyulást.


 Erdeifenyő-olaj

A makacs légúti betegségek legfőbb ellenszere. Leginkább krémek, vagy fürdőolajok összetevőjeként találhatod meg. Önmagában inhalálószerként alkalmazhatja a család: gyulladáscsökkentő hatását az mutatja a legjobban, ha este egy párologtató edénybe csepegtetsz belőle, akkor reggelre biztosan jobban érzitek majd magatokat.


Eukaliptuszolaj



Az eukaliptusz illóolaja a bőrön keresztül is gyorsan felszívódik, ezért hatásos megfázás, láz, torokfájás esetén. Belégzése során fertőtleníti a légutakat, így hamar megszünteti a torokfájást

Felhasználási módja igen sokrétű: párologtathatod, bedörzsölheted vele még a a gyerekek nóziját és mellkasát is (vigyázz, sose töményen, pár csepp hordozóolajjal  - pl. oliva), de inhalálásra is kitűnő, sőt fürdővízbe is csepegtetheted.

Fenyőtűolaj

Fenyőtű olajának egyedülálló meleg és fűszeres illata nemcsak kellemes, de gyógyító hatású is. Görcsoldó és köptető hatása miatt kiválóan alkalmazható felső és alsó légutakat érintő fertőzéseknél.

Kakukkfűolaj




Ha erősen köhögsz, ez a te olajad! A kakukkfűolaj a légúti fertőzések egyik legjobb ellenszere. Rendkívül sokrétűen alkalmazhatod. Köhögés, meghűlés esetén inhaláláshoz, mellbalzsamként, orrkenőcs formájában, vagy aromalámpában a légtér fertőtlenítésér. Antibakteriális és görcsoldó tulajdonságai hamar megtisztítják a légutakat és megszüntetik a kellemetlen, kaparó érzésekkel járó köhögést.


Szegfűszegolaj


Légúti panaszok orvoslására, légutak tisztítására a legalkalmasabb olaj. Különösen jó a hatása gyermekeknél is, ha a gyermeket kádba ülteted, az olajat a meleg vízbe csepegteted, és a felszálló párás levegőből inhaláltatsz vele. Az olajat közvetlenül a bőrre ne kend, mert töménységénél fogva irritációt okozhat! Ha mellkasi légzéskönnyítő krémekbe kevered fokozottabb hatást érhetsz el vele.



Zsályaolaj

Kevésbé ismert és használt illóolaj, ami általános erősítő, baktériumölő, és fertőtlenítő hatása miatt remek segítség, ha leterít a nátha.


Megfázás elleni olaj 



Ezen "csodatévő" olajokat egyesítve, kimondottan a megfázás, nátha hatásainak enyhítésére, megszüntetésére összeállított, speciális illóolaj keverékünk.


Én hosszú évek óta ezzel a csodás olajkeverékkel vészelem át a "náthás" időszakokat. 
Hatásának köszönhetően azóta nem voltam megfázva, nem voltam náthás, ami egy asztmás ember számára nem utolsó szempont... ugye?





Próbáld ki őket, és oszd meg velük tapasztalataidat! Várjuk szeretettel.