A bodico.hu webshop külön oldala,
ahol egészséggel, szépséggel kapcsolatos cikkek, tanácsok, praktikák, ételreceptek, képek, videók, versek, idézetek, gondolatok találhatóak.

Almás túrófelfújt


 Őszintén megmondom, akkor sütöm, amikor lusta vagyok tésztát gyúrni.  
Ezzel maximum 15 perc dolgom van, aztán  már csak a várakozás, hogy megsűljön...

Hozzávalók
3/4 kg alma
10 + 10 dkg cukor
10 dkg mazsola
1 + 3 evőkanál puha vaj
1 evőkanál morzsa
2 evőkanál rum
1 vaníliás cukor
4 tojás
5 dkg búzadara
1/2 csomag sütőpor
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja és leve
 hámozott, vágott mandula
*
Elkészítés
Az almákat megmosom, hámozom, kicsumázom, majd szeletekre vágom. 
1-1,3 dl vízben, 10 dkg cukorral 6-8 percig párolom. 
Egy mély sütőtálat kivajazok, megszórom a morzsával. 
Mehet bele az alma, a jól megmosott, lecsepegtetett mazsola, és rá a rum.
A tojásokat szétválasztom.
A sárgákat a másik 10 dkg cukorra, a vaníliás cukorral és a 3 evőkanál puha vajjal 
jó habosra keverem.
Hozzákeverem a darát, a sütőport, a citrom levét, és a lereszelt héját, aztán a túrót is.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd az is mehet a túrós krémhez.
A krémet ráöntöm az almára, és megszórom a tetejét a mandulával.
Körülbelül 50 perc alatt sül szép aranybarnára.
*
Ötlet
Megsütheted nyugodtan jénai tálban is.
Az friss alma helyett felhasználhatsz hozzá akár mélyhűtött reszelt almát, vagy almapürét is.
Isteni forró málna-, meggy-, de akár vaníliaöntettel is.
Forrón a legfinomabb, állítólag hidegen is finom, de mi még úgy nem kóstoltuk...